IMG 20181113 083144 HDRPovodom Mjeseca hrvatske knjige naši su prvašići posjetili školsku knjižnicu gdje ih je knjižničarka upoznala s prostorom knjižnice, razlikom između knjižare i knjižnice te načinom na koji se posuđuju i vraćaju knjige. Na kraju druženja s knjižnicom, učenici su se poigrali na školskim tabletima na kojima su u što kraćem vremenu morali složiti slagalicu s likom Lina Višebojca.

IMG 20181026 132301 HDRUčenice našeg petog razreda Karla, Eva, Paulina, Ivana i Lara su uz pomoć školske knjižničarke odgovarale na pitanja ovogodišnjeg Nacionalnog kviza za poticanje čitanja. Nacionalni kviz za poticanje čitanja je nagradno natjecanje za mlade čitatelje koje se provodi u okviru Mjeseca hrvatske knjige, a organizator kviza su Knjižnice grada Zagreba. Naslov i tema ovogodišnjeg kviza jest Do baštine na krilima mašte, a za ovogodišnji kviz trebalo je pročitati knjige Andautonac Snježane Babić Višnjić, Sve o Evi Nene Lončar i Letači srebrnih krila Melite Rundek. 

panoMjesec hrvatske knjige, manifestacija koja više od dva desetljeća uspješno promiče knjigu i čitanje, održava se od 15. listopada do 15. studenoga 2017. godine. Ovogodišnja je manifestacija posvećena enciklopedistici, a provodi se pod geslom: Sve na jednom mjestu.

valcerU srijedu 29. ožujka učenici našeg drugog razreda proveli su sat Hrvatskoga jezika u društvu cvijeća. Na početku sata učenici su odigrali igru asocijacije u kojoj su pobjedu odnijele djevočice rezultatom 2:1. Zatim smo gledali animirani film Plesna haljina žutog maslačka, a potom i ponovili naše znanje o tom djelu Sunčane Škrinjarić pomoću kviza znanja. Na kraju sata uživali smo u Valceru cvijeća Petra Iljiča Čajkovskog :)

poštarskaU petak 24. veljače učenici našeg drugog razreda posjetili su školsku knjižnicu gdje im je knjižničarka održala sat lektire. Na satu se obrađivala rado čitana Poštarska bajka Karela Čapeka. Učenici su najprije ponovili svoje znanje o poštaru Kolbabi, Franceku, Marženki i poštanskim patuljcima koji kartaju pismima, a zatim im je knjižničarka održala radionicu izrade kuverti origami tehnikom. Svaki učenik izradio je svoju kuvertu na koju je napisao svoje ime i prezime, a zatim su učenici nasumice izvlačili kuverte i u njih ulagali poruke prijateljstva svojim prijateljima iz razreda.

brazil1Zahvaljujući Međunarodnom projektu razmjene straničnika u kojem sudjelujemo, u našu su školu pristigli straničnici iz Brazila. Straničnike su nam poslali učenici trećeg razreda Osnovne škole Edukacijskog centra SESI iz grada Guararapesa, koji se nalazi u saveznoj državi São Paulo.

book5I ove godine, povodom Međunarodnog mjeseca školskih knjižnica (ISLM), Međunarodna udruga školskih knjižničara (IASL) organizira međunarodni projekt razmjene straničnika između školskih knjižnica i njihovih korisnika iz cijeloga svijeta. Ovogodišnji projekt se organizira pod nazivom Nauči odgonetnuti svoj svijet (Learn to decode your world).

prvi1Naši prvašići su povodom Međunarodnog mjeseca školskih knjižnica posjetili školsku knjižnicu gdje ih je knjižničarka upoznala s prostorom knjižnice, knjižničnom građom, razlikom između knjižare i knjižnice te načinom na koji se posuđuju i vraćaju knjige.