89U četvrtak 15. studenoga u našoj je školi gostovao Lino  višebojac koji nam je u goste doveo i dvije odbojkašice zagrebačke Mladosti, Dinku Kulić i Ivu Jurišić. Lino višebojac sportsko je natjecanje učenika osnovnih škola koje sponzoriraju Podravka, Sportske novosti i Hrvatski Telekom.

 

Učenici i učitelji naše škole tjednima su se pripremali za dolazak Line  višebojca u našu školu. Programirali su mBotove i micro:bitove, pripremali navijačke koreografije, pjesme i slogane te brojne transparente kojima su ukrasili našu sportsku dvoranu i cijelu školu, a kojima su bodrili učenike koji su predstavljali njihove razrede i našu školu u natjecanju. Također, učenici su kratkim programom predstavili našu školu organizatorima Line  višebojca. Predstavljanje su vodile učenice Laura Trčak i Lorena Kondres koje su predstavile zbor naše škole koji je izveo himnu Osnovne škole Mače. Zbor je nastupio uz glazbenu pratnju Darija Hercega na klavijaturama i Dominika Cerčića na gitari te uz glavnog dirigenta Linu. Djevojke su zatim pozvale Janu Parlaj i Tomislava Košića koji su nam otpjevali pjesmu Daleke obale Mojoj lijepoj zemlji Hrvatskoj, također uz glazbenu pratnju Darija i Dominika. Nastupile su i naše mažoretkinje Ivana Herceg, Ema Sedak Benčić i Lorena Kondres, a atmosferu u publici zagrijali su i Bruno Ponjan svojom solažom na bubnjevima, Eva Macan i Dorijan Sačer klavirskim izvedbama te Patrik Trčak recitacijom autorske pjesme Ljete h selu. Natjecanje su službeno otvorile prvašice Lara Šantek i Mila Čehulić, a nastupili su još i naši harmonikaši Dorijan Lenard, Martin Horvat i Marko Horvat uz pjesmu Veselo, veselo, Zagorci.

Najbolji literarni rad na temu ''Svijet po mom'' napisala je i pročitala osmašica Laura Završki i zasluženo zaradila poklon vrećicu Podravke i plišanog Linu. 

pdf icon transparent

Svijet po mom - Laura Završki

I napokon je moglo započeti dinamično i uzbudljivo natjecanje 24 učenika naše škole, predstavnika viših razreda, koji su mijenjali postaje natječući se individualno u rukometu, nogometu, košarci i atletici, a borilo se i za ekipne bodove u potezanju konopa, štafeti uz vođenje košarkaške lopte i skakanju u vrećama. 

Najviše bodova u muškoj konkurenciji osvojio je učenik osmog razreda Dario Herceg, dok je u ženskoj konkurenciji nakon službenog dijela natjecanja rezultat bio izjednačen te se moralo ići u razigravanje za konačnu pobjedu. Učenice Ivana Herceg, Eva Macan, Petra Čehulić i Korina Sedak u razigravanju su na košarkaškom terenu izvodile slobodna bacanja u kojima se najs(p)retnijom pokazala šestašica Petra koja je odnijela i ukupnu pobjedu u ženskoj konkurenciji. Dario i Petra na kraju su se popeli na najviše postolje i proglašeni najboljim sportašima Line  višebojca u našoj školi te su im uručeni pobjednički pehari i slatki pokloni.

Slatkim poklonima nagrađeni su još i četvrtašica Patricija Spevec iz PŠ Peršaves te sedmaš Patrik Mutak pobijedivši odbojkašice Dinku i Ivu u pucanju na gol.

Prema mišljenju stručnog žirija najbolje su se maskirali učenici prvog i četvrtog razreda matične i područne škole, dok su se najboljim navijačima s najtransparentima iskazali naši petaši, a svi su nagrađeni i slatkim poklonima sponzora. 

A djelić užarene i napete atmosfere s predstavljanja škole i samog natjecanja možete vidjeti u našoj fotogaleriji u nastavku...