Škola bez interneta, tableta i učeničkog prijevoza. Škola koja nema knjižnicu, sportsku dvoranu i blagovaonu, ali ima higijeničara i razrede sa 30 učenika. U tu školu idete bosi, pišete na malu pločicu, a one nepažljive čeka šiba.
Postoji li takva škola? Teško je vjerovati da pričamo o našoj školi.
Poslušajte zanimljive video zapise naših bivših učenika s Ivankom Benčić, Tomislavom Hercegom, Marijanom Cerčić i umirovljenom djelatnicom Nadom Petanjek i saznajte kako su izgledali njihovi školski dani.

Klikom na Opširnije pogledajte ostale intervjue.

Učenica 8. razreda Petra Čehulić vodi nas od samih početaka školstva OŠ Mače do danas. Što nas čeka u narednim godinama? Pričat će generacije koje slijede.

Pogledajte videouradak!

 

 

 

Početak osnovnoškolskog obrazovanja na prostoru Mača počinje još davne 1861. godine kada je i započela gradnja najstarijeg dijela današnje školske zgrade u Maču.

Poštujući trenutnu situaciju uzrokovanu epidemijom COVID-19, ali i značaj jubileja, aktivnosti ćemo provoditi tijekom cijele 2021.

Sve aktivnosti ćemo, poštujući epidemiološke mjere, obilježiti digitalno i prenijeti virtualno. Naravno, ako će biti moguće, dio planiranih aktivnosti ćemo realizirati i uživo. I u jednom i u drugom slučaju školska web stranica će biti središnje informativno mjesto za sva događanja 160. obljetnice postojanja školstva u Maču.

Učenici, učitelji i stručni suradnici OŠ Mače i PŠ Peršaves aktivno će se uključiti u kreiranje sadržaja povodom obilježavanja 160. obljetnice postojanja školstva u Maču.

Za početak obilježavanja našeg jubileja pripremili smo vam video s arhivskim fotografijama naše mačanske škole te njenih učitelja i đaka. Video je izradio učitelj Tihomir Dabić.